АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Подружница „Тиквеш“ врши дистрибуција и испорака на вода за наводнување и останати потреби низ отворената каналска мрежа и деталната подземна цевна мрежа од ХМС „Тиквеш“. Се врши дистрибуција на вода за наводнување на раноградинарски култури и овошни насади во помал обем поради честите врнежи од дожд. Во тек е подготовка на пумпните станици за испорака на вода и во високите зони, а ПС Пепелиште е пуштена во работа.

Паралелно со наводнувањето се вршат неопходните активности за дочистување на секундарната каналска мрежа, како и одржување и тековна поправка на дефектите кои се јавуваат на секундарната подземна мрежа. Изведена е дренажа на дел од Заедничкиот магистрален канал.

Чистење на К-2 од ХС Бошава 

12

 

 Санација на дефекти на секундарната подземна цевна мрежа 

34

56

Дренажен ров на Заеднички магистрален канал 

78

 

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.