АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

По предвидениот план за земање и менаџирање на Бањичкиот систем, после 10 години за прв пат се зема на управување и стопанисување од страна на Подружница Гостивар – Гостивар.
Зафатот на истиот канал е во село Вруток и ги зафаќа водите од изворите на река Вардар и Вруточка река. Истиот поминува во село Вруток и поминува во атарите на селата Равен и Мердита и од двете страни на Автопатот А2 Кичево- Гостивар до село Горна Бањица и Долна Бањица. Должина на главниот канал е 11 км.
До сега се рачно исчистени 5 км а околната вегетација е сечена рачно со моторна пила.

12

Исчистениот дел од каналот Бањичко поле во атар на село Мердита

 

34

Исчистен дел од каналот Бањички систем во атар на селото Равен

56

Исчистен дел од каналот Бањички систем во атар на селото Вруток

78

Исчистен дел од каналот Бањички систем во атар на селото Равен.

910

Чистење и фрлање на извадениот смет на дел од Бањички систем во атар на селата Равен и Мердита.

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.