АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Подружница Свети Николе – Свети Николе во периодот од 21.03.2022 до 25.03.2022 година продолжи со редовното одржување и подготовување на инфраструктурата за наводнување за претстојната наводнителна сезона. Во изминатиот период се работеше на рачно и машинско чистење од нанос и вегетација во земјените канали за наводнување, кај полињата кои се планирани за засејување со оризовата култура. Машински е исчистена земјена каналска мрежа за наводнување во должина од 3900 метри, а рачно од околу 600 метри. Истовремено во подружница Свети Николе се работи и на отстранување на дефекти на ХМО од претходната година. Во овој период заменети се 5 АЦЦ цевки со дијаметар од Ф150 и 4 АЦЦ цевки со дијаметар од Ф250 во атарот на село Црнилиште. Во атарот на село Мустафино сервисирани и вградени се 2 вентила, а на 4 вентили тековно се работи.
Прилог фотографии:

 

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.