АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Согласно годишната програма на Подружница Тетово-Тетово за припрема на Хидромелиоративните системите за наводнување за 2022 година во месец Март ( во период од 04.04 – 09.04.2022 година ) исчистени се машински и рачно 4.300м. земјена и бетонска каналска мрежа и тоа:

- Рачно чистење на бетонски канали низ с.Фалише во должина од 400 м;

Во период од 04.04 до 05.04.2022година, рачно се чистеа секундарни и терцијални бетонски канали од вегетација и наносен материјал .
123

*Рачно чистење на бетонски бразди во атарот на с. Фалише, м.в. Масларски пат

- Рачно чистење на бетонски канали низ атарот на с.Долно Седларце во должина од 900 м;
Во период од 06.04 до 08.04.2022 година за 2 работни дена, рачно се чистеша секундарни и терцијални бетонски канали од вегетација и наносен материјал .
4557

*Рачно чистење на бетонски бразди во атарот на с. Долно Седларце и с. Брвеница

- Чистење на примарен земјен канал во атарот на с. Фалише во м.в. Кликово во должина од 500 м .
Во период од 04.04 до 05.04.2022 година за еден работен ден, машински со Багер марка Yanmar се чистеше земјен канал обраснат со вегетација, дрва и наносен материјал.
89

*Машинско чистење на земјени бразди во атарот на с. Фалише, покрај главен пат

- Чистење на примарен земјен канал во атарите на с. Долно Седларце и с. Долно Палчиште во м.в. Лозница / Демир Ќазе/ Дубрава во должина од 2.500 м .
Во период од 05.04 до 08.04.2022 година за три работни дена, машински со Багер марка Yanmar се чистеше земјен канал обраснат со вегетација, дрва и наносен материјал.
10111213

 

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.