АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Согласно годишната програма на Подружница Тетово-Тетово за припрема на Хидромелиоративните системите за наводнување за 2022 год. во месец Април ( во период од 11.04 – 15.04.2022 година ) исчистени се машински и рачно 7.500м. земјена и бетонска каналска мрежа и тоа:

 - Рачно чистење на бетонски канали низ с.Долно Седларце и с. Брвеница во должина од 2.300 м;

Во период од 11.04 до 15.04.2022год., рачно се чистеше секундарни и терцијални бетонски канали од вегетација и наносен материјал .
1243

*Рачно чистење на бетонски бразди м.в. Ограда и м.в. Кликово ( с. Брвеница и с. Долно Седларце)

- Чистење на примарен земјен канал во атарот на с. Камењане и с. Горно Седлаце во должина од 4.300м .

Во период од 11.04 до 14.04.2022 година за 4 работни дена, машински со Багер марка Yanmar се чистеше земјен канал обраснат со вегетација, дрва и наносен материјал.
567

*Машинско чистење на земјени бразди во атарот на с. Камењане, м.в. Крушевица/Скопски пат

 - Чистење на примарен земјен канал во атарот на с. Милетино во должина од 900м .

Во период од 14.04 до 16.04.2022 година за 2 работни дена, машински со Багер марка Yanmar се чистеше земјен канал обраснат со вегетација, дрва и наносен материјал.
89

 

*Машинско чистење на земјени бразди во атарот на с. Милетино, покрај главен пат и во м.в. Крушевица

 

 

 

 

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.