АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Согласно годишната програма на Подружница Тетово-Тетово за припрема на Хидромелиоративните системите за наводнување за 2022 год. во месец Април ( во период од 26.04 – 29.04.2022 година ) исчистени се рачно 2.450 м. земјена и бетонска каналска мрежа и тоа:

- Чистење на секундарен земјен канал низ с.Долно Седларце во должина од 350м;

На ден 26.04.2022год., рачно се чистеше земјен канал од вегетација и наносен материјал во долж. од 350 метри .

12

*Рачно чистење на земјени бразди во атарот на с. Долно Седларце , м.в. Демир Ќазе

 

- Чистење на секундарен бетонски канал во атарот на с. Камењане во должина од 500 м;

На ден 27.04.2022год., рачно се чистеше бетонски канал од вегетација и наносен материјал во долж. од 500 метри.

34

*Рачно чистење на бетонска бразда во атарот на с. Камењане , м.в. Крушевица

- Чистење на секундарен земјен канал низ во атарот на с. Фалиште во должина од 1.600м;

На ден 28.04.2022год., рачно се чистеше земјен канал од вегетација и наносен материјал во долж. од 1.000 метри.

56


*Рачно чистење на земјени бразди во атарот на с. Фалише , м.в. Демир Ќазе

На ден 29.04.2022год., рачно се чистеше земјен канал од вегетација и наносен материјал во долж. од 600 метри.

 

78
*Рачно чистење на земјени бразди во атарот на с. Фалише , м.в. Стара бразда

 

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.