АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

АД Водостопанство Подружница-Брегалница - Кочани во овој период продолжи со извршување на следниве активности:
Постојана контрола на протокот на водите и отпочнување евиденција на наводнуваните површини.
Во КО.Зрновци се направени два бента за наводнување на Зрновска река

12

 

 Во КО.Кочани и КО.Грдовци исто така продолжено е со правење на бент.

Се правеше обиколка на терен ,правење на захват на вода со помош на багер прекопан е полскиот пат и е поставено цевка за да не дојде до поплавување на површините со ориз и водата е спроведена во река Брегалница 

345

678

 

 910

 Во КО.Чешиново чистење на канали за наводнување 

1112

 Правење на бент на Гумена брана Чифлик и чистење на чифлички јаз од нанос и вегетација 

131415

161718

 Правење на земјени вади во КО.Чешиново во мв.Крушеску 

1920

 

 

Правење земјени вади во КО.Чешиново мв.Гладно поле 

21

 

Правење на земјени вади во КО.Чешиново мв.Село 

222324

2526

 

 

 

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.