АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Подружница Црн Дрим-Охрид, почна со зафаќање и пуштање на водата за наводнување, а со тоа и отстранување на дефектите кои тековно се јавуваат со самото пуштање на водата. Продолжува рачното чистење на каналите на места кај што има застој на вода како и санирање на тековни дефекти на застарениот цевководот во кичевското поле. Инаку наводнувањето е претежно гравитационо, по отворени земјени канали.
Општина Дебарца
Рачно чистење (со тример,сор) на отворен земјен канал, помеѓу куќите во м.в.Пелјар 

12

 

34

 

 

Општина Кичево
Санирање на дефекти
Отстранет кородиран и искршен вентил и поставен друг со нови шрафови во м.в. Ајројца 

56

78


Саниран дефект на цевководот во м.в. Ајројца, Голем Брег, после старо стопанско.
Сопрена е водата на главниот зафат во Другово, и означено е на повеќе места дека се работи за дефект.
Направен е ископ на длабочина од околу два метри за да се види за каков дефект станува збор. Се работи за дефект, избиена (истрошена и изабена) гумицата на спојката (прстенот) на азбестно-цементна цевка со димензии Ф500. 

910

111213

 

 1415


Извршена санација на дефектот со употреба на коноп, хемиски цемент Боссонг Б и моментален експрес фикс лепак. 

1617

1819


Општина Охрид
С.Косел
Рачно изработени метални порти (испусни врати) во дворот на подружницата. 

2021

Рачно чистење на насобраното ѓубре на браната на главниот зафат на Коселска река, поставување на портите и пуштање на водата за Долни Косел.

2223

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.