АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Подружница Црн Дрим - Охрид ги отвори повеќето примитивни зафати од реки, на подрачјето на кое делува и ја пушти водата во каналите за наводнување на земјоделските површини.
Општина Струга
С. Корошишта
Зафаќање на водата со багер од река Сатеска во с.Волино, и пуштена во каналот за наводнување на земјоделските површини во м.в. Расница, с.Корошишта.

123

 

Рачно чистење на отворен бетонски канал и бетонирање на еродираните и изронати места, на каналот што оди од Климештани за Корошишта 

45

Општина Дебарца
С. Мешеишта
Рачно дочистување, сечење и отстранување на дрвната маса од каналската мрежа низ Мешеишта.

678

91011

121314

Примитивно зафаќање на водата со багер од река Сатеска во с.Мешеишта, зафат- Мазенкоска и Гашоска - правење брана од дрва, стебла и камења и пуштање на водата за наводнување. 

151617

181920

 

 

С.Издеглавје
Примитивно зафаќање на водата од река Сатеска, правење на брана со дрва, гранки и земја и пуштање на водата за наводнување на земјоделските површини во с.Издеглавје 

212223

С.Велмеј
Дефект на цевководот во м.в. Блато. Оштетен од корозија, прстенот (спојката) на азбестно цементна цевка Ф500. 

242526

Општина Кичево
На главниот зафат на река Треска, кај решетките, исчистен базенот од насобраното ѓубре, најлони, шишиња,треви 

272829

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.