АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

1. ХМС Паљурци Богданци 1-3

Picture1Picture2Picture3

- Контрола на терен, мерење ниво на вода во акумулација,
- Чистење и кастрење на вегетација по косините на браната. 

 

Picture4


- Изработка на капаци за главна шахта.

2. ХМС Удово Валандово, Валандово 

Picture5Picture6


- Чистење, одржување и контрола на Пумпни станици,

- Контрола и проверка на новиот систем и Пумпните станици Удово-Страишта- втора фаза, за отпочнување на сезоната за наводнување.

3. ХМС Валандово, Валандово 

Picture7


- Демонтажа на затварачи од ПС Страиште,

4. ХМС Негорци – Прдејци, Гевгелија 

Picture8Picture9

Picture10

- Поправка на дефект на разводен цевовод на МВ Прдејци – полиетилен ОД 125, 

Picture11Picture12


- Демонтажа и поправка на решетки од зафат за вода на река Кованска 

Picture13Picture14Picture15


- Припрема на системот за наводнување
- Чистење и поправка на зафат на река Кованска и река Серменинска 

Picture16

- Припрема за санирање на дефект на главен цевовод полиетилен ОД 450
5. Конска Брана 

Picture17

- Редовна посета на Брана Конска која е во завршна фаза на изградбата
6.Евиденција на ископани количини и контрола на изведувач на три делници на река Вардар

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.