АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Во периодот од 27 февруари до трети март од страна на вработените во подружница Тиквеш-Кавадарци се изврши кастрење на нискостеблеста вегетација и трева долж магистралните и групните отворени бетонски канали, како и на експлоатационите патишта покрај каналите. Се работеше и на чистење на каналите ДМК „Љубаш-Марена-Тремник“, ЛМК „Камен Дол-Ногаевци и К-37 од нанос. Чистењето се одвиваше рачно, но и машински, како што налагаа теренските услови.
Истовремено со работите на отворената каналска мрежа, се отстрануваа и дефектите на секундарната мрежа од затворени цевоводи.
Се работеше и на чистење на наталожениот материјал од тиролскиот зафат од ХС „Бошава“.

Чистење на Десен магистрален канал од ХМС Тиквеш

 

 

Чистење на К-37 при ХМС Тиквеш

567

Чистење на нанос од тиролскиот зафат при ХС Бошава

89

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.