АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Подружница ,,Свети Николе’’ – Свети Николе во период од 15.05.2023 до 20.05.2023 година продолжи со тековни активности. Полињата засеани со оризова култура се целосно наполнети со вода. Истовремено во Подружница Свети Николе рачно се чисти каналската мрежа за наводнување, на отворен канал на повеќе локации во КО Црнилиште. Во атарот на село Три Чешми рачно е исчистен доводниот канал за компензационен базен. Извршено е и машинско чистење со багер Lipher 916 на земјен канал во долно Крупишко поле во должина од околу 900 метри.
На 17.05.2023 година Подружница Свети Николе продолжи со одржување на каналската мрежа за наводнување односно рачно чистење на отворен канал од место викано Медово во должина од 1960 метри до ZG 23 КО Ерџелија, и санација на дефекти, во КО Врсаково кај место Црвеница на ZG 18 RC10 - RC11 извршено е припрема за бетонирање односно шалување и бетонирање на цевки. Извршено е и замена на цевки кај место викано Дудин Дол, ACC Ф300C 5 метри, GS 300 C, бетонирање на ZG 25 во КО Свети Николе. Репарирање на хидрант на RC 11. Извршено е демонтажа и монтажа на цевки ACC Ф 250 C на RC 11 кај место викано Југово. Покрај рачното чистење на каналот извршено е и сечење на поголемите гранки од магистралниот канал кои го попречуваат дотокот на вода. Како и затварање на испуст во атарот на село Врсаково и пуштање на водата за наводнување по главниот канал RC 19 до сифон КО Свети Николе.
Извршено е испирање на каналот со вода до филтерната станица КО Свети Николе односно оспособување на каналот за наводнителната сезона.
Во прилог фотографии од работа на терен.

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.