АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Во периодот од 22.05.2023 до 27.05.2023 година Подружница ,,Свети Николе’’ продолжи со тековно одржување на системот за наводнување. Сеидбата на оризова култура во КО Крупиште, КО Жиганци, КО Пишица и КО Уларци е успешно завршена.
Покрај редовните теренски активности истовремено во Подружница Свети Николе се работи на санација на дефекти, извршено е местење на муф Ф 700 со машина багер со атарот на село Мустафино, замена на хидрантска глава и чистење на хидранти. Извршено е затварање на цевки Ф 300 со машина багер како и ископување на цевки и фазонски делови Ф 350. Извршено е бележување на хидранти и скршени цевки во атарот на село Ерџелија, на RC 9 и RC 8. Рачно чистење од висока вегетација на испуст на филтерна станица КО Свети Николе. Шалување на доводна цевка Ф 700 во атарот на село Мустафино. Во атарот на село Црнилиште започна со бетонирање на бајпас на отворен канал.
И во текот на оваа недела продолжи чистењето на отворен канал на ZG 25 Сифон КО Свети Николе. Вработените извршија контрола на терен и регулирање на водата за наводнување на KO Врсаково – Сарчиево. Како и изработка на опомени кон должни лица корисници на водата за наводнување.
Во прилог фотографии од работа на терен.

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.