АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Согласно годишната програма на Подружница Тетово-Тетово за припрема на Хидромелиоративните системите за наводнување за 2023 год. (во период од 02.05 – 31.05.2023 година ) исчистени се машински и рачно 11.840 метри земјена мрежа и тоа:

- Машинско чистење на примарни земјени и бетонски каналиВо период од 02.05 – 31.05.2023 година, машински се чистеше земјен и бетонски канал обраснат со вегетација, дрва и наносен материјал во следниве места:

-На ден 02.05 Машинско чистење на земјена бразда во долж од 1.400метри на м.в. Чаушица – Дере бој

На ден 04.05 и 06.05 за три работни дена (3) Машинско чистење на земјена бразда во долж. од 2.120 метри на м.в. кликово (над канал)

 - Чистење на речно корито – Речичка Река

 На ден 13.05.2023 година (сабота) , по пријавена поплава од страна на земјоделци , машински се чистеше речно корито од наносен материјал на критични места во должина од 700 метри.

- Во период од 15.05 – 17.05 за три работни дена (3) Машинско чистење на Речичка река на критични места по целата должина.

 На ден 18.05 – Машинско чистење на земјена бразда во долж од 400метри

-На ден 19.05 Машинско чистење на Главен канал во долж од 1.000метри (10 врата)

-На ден 22.05 Машинско чистење на земјена бразда во долж од 150 метри и санирање на цевка во атарот на с. Долно Седларце

Во период од 23.05 до 30.05 за четири работни дена (4) - Машинско чистење на земјена бразда во долж од 700 метри на м.в. Мерис
-На ден 31.05 Машинско чистење на земјена бразда во должина од 170метри- м.в. Корија во атарот на с Долно Седларце
- Рачно чистење на примарни земјени и бетонски канали
Во период од 02.05 – 31.05 .2023 година, рачно се чистеше земјен и бетонски канал обраснат со вегетација, дрва и наносен материјал во следниве места:

Во период од 02.05 до 15.05.2023 рачно се чистеше на бетонска бразда во должина од 1.700метри на м.в. Долна Резика (с. Сараќино)

Во период од 17.05 до 22.05.2023 рачно се чистеше бетонска бразда во должина од 1.200 метри во атарот на с. Долно седларце.

Во период од 23.05 до 24.05.2023 рачно се чистеше бетонска бразда во должина од 400метри на м.в. Кликово (с. Брвеница)

На ден 26.05.2023 година рачно се чистеше бетонска бразда во должина од 500 метри на м.в. Крушевица (атарот на Камењане)

Во период од 29.05 – 31.05.2023 година, рачно се чистеше земјен и бетонски канал обраснат со вегетација, дрва и наносен материјал во атарот на с. Милетино во должина од 1.400 метри.

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.