АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Во наведениот период од страна на вработените во Подружницата Црн Дрим, се изведуваа редовните активности на одржување на каналската мрежа за наводнување: рачно чистење, косење на повторно затревените бразди, чистење на цевки на прелази кои брзо се полнат со нанос од обилните дождови, санирање на дефекти кои тековно се јавуваат како и контрола на зафатите и чистење на решетките во Другово, Кичево. На 28.06.2023 исто се направи контрола и читање на котата на акумулацијата Слатино, Дебарца.
Акумулација Слатино, Дебарца- контрола на котата на езерото 

Picture1Picture2

 

Picture3Picture4
Отстранување на дефект во м.в. под осој с.Лешани, Дебарца 

Picture5Picture6


Picture7Picture8

Косење на браздите со тример, во с.Мешеишта 

Picture9Picture10

Picture11Picture12


Редовна контрола на зафатот и чистење на решетките во с.Другово, Кичевo

Picture13Picture14

Picture15Picture16

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.