АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Picture1Picture2Picture3

 

Picture4Picture5

Рушење на бентови(насипи), направени од страна на земјоделци, без наше знаење и дозвола,со што спречивме излевање на водата од каналот и предизвикување на поплави по околните места во градското подрачје, посебно во денови кога капацитетот на водата во Главниот канал беше поголем,за да може водата да се дистрибуира во поодалечените села и земјоделски површини.

Picture6Picture7Picture8Picture9

Рачно чистење на Главниот канал од најразличен отпаден материјал ,смет и ѓубре.

Picture10

Рушење на диво изграден бент на Главниот канал ,,Здуње-Пирок’’, во атарот на село Добридол.

Во овој период во полн ек беше сезоната за наводнување па затоа главни активности на теренот беа: пуштање на вода, транспортирање на вода ,контрола и превенција од запушувања и поплави и секојдневно чистење на таложниците и каналот на места каде што имаше потреба: од ѓубре,смет и вегетација. Исто така вработените постојано беа  присутни на терен поради утврдување на површини.

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.