АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

1.ХМС Паљурци Богданци
- Контрола и управување, одржување на затварачи на главен цевовод, мерење ниво на брана,

2.ХМС Удово Валандово, Валандово
- Одржување и контрола на Пумпни станици (припрема за сезона 2024 година),

-Чистење испусен канал ПС Страиште до Анска река - 1200м

- Чистење на доводен канал до ПС Страиште - 800м

- Поставување на цефки за одвод и премин мв страиште ,

- Контрола и тековно одржување на ПС Сраиште,

 

3. ХМС Негорци – Прдејци, Гевгелија

- Испуштање вода од зафат на река Кованска,

- Испуштање вода од зафат на река Серменинска

 - Поправка на приклучоци кои се детектирани како загуба на вода,

- Чистење на сита од водомери ,

- Управување и поправка на затварачи,
- Поправка на воздушен вентил,
- Испуштање вода од испусни шахти ,
- Контрола на ПС Прдејци.

4.Конска Брана
- Редовна посета на Брана Конска и запознавање со активностите кои се превземаат во изградбата.

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.