АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

1.ХМС Паљурци Богданци
-Контрола и управување, одржување на затварачи на главен цевовод, мерење ниво на брана
2.ХМС Удово Валандово, Валандово
-Одржување и контрола на Пумпни станици (припрема за сезона 2024 година),
-Поставување на цевки за одвод и премин до земјоделски површини
-Чистење на хидрански шахти и шахти со затварачи
-Чистење на доводен канал до ПС Страиште - 800м
- Контрола и тековно одржување на ПС Сраиште,
3. ХМС Негорци – Прдејци, Гевгелија
• Чистење, кастрење вегетација од зафат на река Кованска,
• Поправка на цевовод ПЕ 90, МВ Село , Прдејци,
• Поправка на цевовод ПЕ 160 , МВ Сирките , Негорци,
• Поправка, стопирање, приклучоци на водокорисници кои не се функционални,
• Поправка на дефект на цевовод ПЕ 140, с.Прдејци,
• Поправка на воздушен вентил, с.Прдејци,
4.Конска Брана
-Редовна посета на Брана Конска и запознавање со активностите кои се превземаат во изградбата.

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.