АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Подружница ,,Свети Николе’’ – Свети Николе во текот на месец февруари продолжи со одржување на каналската мрежа за наводнување за претстојната наводнителна сезона. Се исчисти отворениот канал долж КО Крупиште – Врсаково – Мустафино – Црнилиште од нанос и вегетација.
За тековна поправка на дефектите кои се јавуваат на подземната мрежа се изврши ископ на цевки со машина багер на RC7, RC6 КО Црнилиште, RC 8 КО Амзабегово, RC 28 КО Сарамзалино, на ZG 29 RC16 KO Коселери, на ZG 30 се изврши демонтажа и монтажа на цевки F400C во КО Лозово.
Поради тековните потреби се изврши обработка и припреми на цевки Ф200Ц, Ф250Ц, Ф150Ц за санирање на дефектите, демонтажа на скршен PGS Ф200Ц во КО Црнилиште, демонтажа и монтажа на цевки Ф150Ц во Амзабегово, демонтажа и монтажа на цевка Ф250Ц во мв Медово. Демонтажа и монтажа на цевки Ф200Ц во атарот на село Амзабегово, демонтажа на цевки Ф150Ц во КО Лозово.
Демонтажа на шибер вентил во Мустафино, демонтажа и монтажа на цевки Ф200Ц, Ф150Ц припрема на Ф300Ц за монтажа во атарот на село Црнилиште. Демонтажа на АЦЦ Ф200 во Коселери, обработка демонтажа и монтажа на АЦЦ Ф150Ц во КО Делисинци, монтажа на репаратурна спојка Ф300 во атарот на КО Црнилиште.
Се продолжи со машинско чистење на отворена каналска мрежа во атарот на КО Крупиште.
Во прилог фотографии од работа на терен.

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.