АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Подружница ,,Свети Николе’’ во моментот врши редовно одржување и подготвување на инфраструктурата за наводнување за претстојната наводнителна сезона, искористувајќи ги поволните временски услови од месеците март и април.
Се врши припрема на полињата планирани за засејување со оризова култура, машински се исчистени од нанос и вегетација земјените канали и земјените вади за наводнување кај полињата планирани за засејување со оризова култура во КО Уларци и Крупиште, на непристапните места за работа со механизација чистењето се врши рачно.
Истовремено се работи и на отстранување на дефекти, ископ на цевки и нивна обработка, бетонирање на цевки, поправка на шибер вентили, заварување и монтажа на шибер вентили. Дел од вработените продолжија со рачно чистење на каналската мрежа во атарот на КО Аџаматово.


Во прилог фотографии од работа на терен:

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.