АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Llokman LimaniАкционерското друштво Водостопанство на Република Севрена Македонија, во државна сопственост, Скопје доби нов Главен извршен директор. Господинот Локман Љимани е роден во Скопје и има богато образовно и професионално работно искуство. На факултетот за градежништво и архитектура во Приштина се стекнува со диплома Дипломиран инженер на Архитектура, а во 2013 година на Меѓународниот универзитет во Струга, на Факултетот за економски науки станува Магистар по економски науки. Во своето професионално искуство работел внатрешен дизајн и графика во Скопје и во Приштина, како Проектант и реализатор. Во периодот од 2006 до 2018 година работел и како Професор по градежништво и архитектура во СГГУ „Здраво Цветковски“ во Скопје. Една година бил визитинг професор на Факултетот за Архитектура при Универзитетот ФОН. Во ноември 2018 година е избран за Директор на Државниот Инспекторат за Градежништво и Урбанизам и функцијата ја извршува се’ до октомври 2020 година. Во јануари 2022 година е избран за Главен извршен директор на АД„Водостопанство на РСМ“ – Скопје.

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.