АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Во Подружница Брегалница-Кочани во период од 07.02.2022 година до 21.02.2022 година се извршени следниве теренски активности:
Чистење на крупна вегетација и дрвја на дел од бетонскиот канал ГК-3, и тоа во делот од с.Прибачево према с. Грдовци и истиот се чистеше рачно со жага и останат алат. Каналот се чистеше и од нанос на земја кој на одредени места достигнуваше и над 30 сантиметри. Со чистењето на крупната вегетацијата се откриваат местата каде што е оштетен каналот и во понатамошниот период ќе следи санација на тие места.

Во КО.Тркање рачно се сечеше вегетација од лева и десна страна на канал ГК-7 и беа
исчистени 2780 метри.

12

 Се работеше и на чистење, проширување и исправање на Кочанска река со сечење на вегетација од речно корито во должина 4000 метри со машина SUNWARD и во КО.Оризари исчистени беа 1800 метри со машина SUNWARD.

Со ова чистење ќе се обезбеди нормален проток на водата.

34

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.