АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Согласно годишната програма на Подружница Тетово-Тетово за припрема на Хидромелиоративните системите за наводнување за 2022 год. во месец Февруари ( во период од 21.02 до 28.02.2022 година ) исчистени се машински и рачно 2.500 м. земјена и бетонска каналска мрежа и тоа:

- Рачно чистење на бетонски канали низ с.Фалише во должина од 2.000м,

Во период од 21.2.2022 год. до 28.02.2022год., рачно се чистеше секундарни и терцијални бетонски канали низ с.Фалише од вегетација и наносен материјал .

123

 

456

- Чистење на примарен земјен канал во с.Долно Седларце во м.в.Узуница во должина од 500 м .
Во период од 22.02 до 24.02.2022 година за 2 работни дена, машински со Багер марка Yanmar се чистеше земјен канал обраснат со вегетација, дрва и наносен материјал

78910

*Машинско чистење на земјени бразди во атарот на с. Голема Речица- вон град, м.в. Узуница

 

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.