АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Согласно годишната програма на Подружница Тетово-Тетово за припрема на Хидромелиоративните системите за наводнување за 2022 год. во месец Март ( во период од 07.03 до 13.03.2022 година ) исчистени се машински 1.200 м. земјена и каналска мрежа и тоа:

- Чистење на примарен земјен канал во атарите на с. Долно Седларце и с. Долно Палчиште во м.в.Узуница во должина од 1.200 м .
Во период од 10.03 до 13.03.2022 година за 4 работни дена, машински со Багер Yanmar се чистеше земјен канал обраснат со вегетација, дрва и наносен материјал.

 

Поради временските услови (врнежи) во периодот од 07-13.03.2022 година не се извршуваше рачно чистење на бетонски бразди.

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.