АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Подружница Црн Дрим - Охрид до почетокот на месец март беше насочена кон одржување и чистење на каналската мрежа за одводнување. После тоа се започна со рачно чистење на каналската мрежа за наводнување. Поради тоа што каналската мрежа е претежно -отворени земјени бразди и е обрасната и покриена со сува трева и капини, се пристапи првично со палење и горење а после од отсранување на остатокот од браздите.
Теренските активности-редовно чистење и одржување на каналската мрежа за наводнување, во период од 01.03 – 15.03.20222 г.се изведуваа во општините Издеглавје, Велмеј, Лешани

ХМС Издеглавје
Чистењето се одвиваше со горење на сува трева и капини и рачно чистење и отстранување на остатоците и разни ѓубришта од браздите, во место викано Џаноец, с.Издеглавје, во должина околу 800м.

ХМС Велмеј
Чистење на каналската мрежа со горење на сува трева и капини во полето, во место викано На пески, а исто и рачно чистење, со лопати и вили се чистеа браздите (отворени земјени бразди), од тревна вегетација, и разни ѓубришта. Рачно 150м, и со горење околу 600м.

ХМС Лешани
Горење на сува трева и капини, по браздите кои се наоѓаат надвор од селото, поточно од зафатот кај Голема Река, место викано Горно Поле,према патот и покрај него, во должина од околу 1100м.

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.