АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Во Подружница Брегалница-Кочани  од 21.03 до 25.03.2022 година се продолжи со чистење во КО Кочани мв Босевица во должина од 100м, чистење на бетонски канал ГК-5

1234

 

-Чистење на бетонски канал ГК-5 во мв Стришко КО Грдовци во должина од 150м.

-Чистење на бетонски канал ГК-5 во мв Горно Лаки КО Кочани во должина од 150 м.

-Чистење на трапезен бетонски канал во мв Бел Камен,  КО Кочани во должина од 200м.

Машински ископ на земјини ров и монтирање на азбесно цементни цефки ф-250 во должина од 30м.

5

Во КО Зрновци се вршеше континуирано чистење на вади и јазеви.

Во КО Виница и КО Јакимово вклучена е машина за чистење SUNWARD со  која во текот на периодов ќе се врши чистење  и исправање на речно корито на река Осојница.

67

На ден 21.03.2022 во КО Тркање и КО Бање  се исчистени доводни и одводни земјени вади во должина од 3240 со машина Yanmar.

Во текот на овој период вкупно се исчистени 8430м земјени канали од кои дел се одводни, дел за наводнување. Со ова чистење, овој ден од каналската мрежа е подговтвен за наводнување за сезона 2022 год.

Во периодот од 21-25.03.2022 година се чистеше и рачно и тоа:

-рачно чистење на канали во мв Бел Камен – КО Кочани

-рачно чисстење на канали  во мв Лаки – КО Г.Подлог

-рачно чистење на канали во мв.Средорек – КО Кочани и чистење на земјени канали со Yanmar во мв Лаки – КО Г.Подлог.

-рачно чистење на дупли каналеткио во мв Бел Камен во КО Кочани

89

1011

Чистење на земјени вади во мв Бел Камен во КО Кочани

12

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.