АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Согласно годишната програма на Подружница Тетово-Тетово за припрема на Хидромелиоративните системите за наводнување за 2022 год. во месец Март ( во период од 21.03 – 25.03.2022 година ) исчистени се рачно 4.800 м. земјена и бетонска каналска мрежа и тоа:

- Рачно чистење на бетонски канали низ с.Фалише во должина од 1.200м;

Во период од 21.03 до 25.03.2022год., рачно се чистеa секундарни и терцијални бетонски канали низ с.Фалише од вегетација и наносен материјал .

 


*Рачно чистење на земјени бразди во атарот на с. Фалише, м.в. Долна Резика / Горна Резика

 - Чистење на примарен земјен канал во атарите на с. Долно Седларце и с. Брвеница во м.в. Дубрава во должина од 2.600 м .

Во период од 19.03 до 22.03.2022 година за 5 работни дена, машински со Багер марка Yanmar се чистеше земјен канал обраснат со вегетација, дрва и наносен материјал.

  

*Машинско чистење на земјени бразди во атарот на с.Долно Седларце , м.в. Дубрава

 - Чистење на примарен земјен канал во атарот на с. Брвеница во м.в. Кликово во должина од 1.000 м .

Во период од 23.03 до 25.03.2022 година за 3 работни дена, машински со Багер марка Yanmar се чистеше земјен канал обраснат со вегетација, дрва и наносен материјал.

1b2b

Машинско чистење на земјени бразди во атарот на с.Брвеница, м.в. Кликово

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.