АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Како во изминатиот период, така и во периодот од 21.03-25.03.2022 година, Подружница Тиквеш – Кавадарци продолжи со активностите за подготвување на каналската мрежа за наводнување за претстојната сезона 2022 година.
Се врши кастрење на нискостеблеста вегетација и трева долж магистралните и групните отворени бетонски канали, како и на експлоатационите патишта покрај каналите. Се работи и на чистење на каналите од нанос, рачно и машински, како што налагаат теренските услови.
Истовремено со работите на отворената каналска мрежа, се работи и на отстранување на дефектите на секундарната мрежа од затворени цевоводи.

Чистење од нанос и вегетација на Десен Магистрален Канал „Љубаш-Марена“ кај с.Манастирец

123

 

Чистење од нанос и вегетација на групни канали К-2 и К-3

 

Чистење од нанос и вегетација на групен канал ГК-2

11

Машинско чистење од нанос и вегетација на Пепелишки канал

12

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.