АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

1Согласно годишната програма на Подружница Тетово-Тетово за припрема на Хидромелиоративните системите за наводнување за 2022 год. во месец Maj ( во период од 09.05 – 13.05.2022 година ) исчистени се машинско и рачно 2.940 м. земјена и бетонска каналска мрежа и тоа:

 

- Чистење на таложницата на зафатот во с. Радиовце на Главен магистрален канал во должина од 40 м .

На ден 09.05.2022 година, машински со липкер се чистеше таложницата на зафатот обраснат со вегетација, дрва и наносен материјал и негов транспорт до соодветна депонија

 

 

 

 

- Чистење на Главен магистрален канал с. Радиовце – р. Пена Тетово во должина од 1.000 м .

Во период од 10.05 до 13.05.2022 година за четири работни дена, машински со липкер се чистеше главен канал обраснат со вегетација, дрва и наносен материјал и негов транспорт до соодветна депонија.

 

- Рачно чистење на бетонски канали низ с. Милетино во должина од 1.900 м;

Во период од 09.05 до 12.05.2022година, рачно се чистеа секундарни и терцијални бетонски канали низ с.Милетино од вегетација и наносен материјал.

23

 

 45

- Рачно чистење покрај Главен магистрален канал с. Радиовце – р. Пена

На ден 13.05.2022 година, рачно се чистеше покрај Главниот магистрален канал обраснат од вегетација и дрва во атарот на с. Камењане – кај шеста (6) врата;

67

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.