АД "Водостопанство на РСМ" - Скопје

   

Календар на активности
Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Подружница Брегалница-Кочани во периодот од 28.03.2022 до 01.04.2022 година
продолжи со редовно одржување и подготвување на инфраструктурата за наводнување за предстојната наводнителна сезона.
Во овој период се работи на рачно и машинско чистење од нанос и вегетација на каналите за наводнување.
Во КО.Кочани-мв.Габрак извршено е чистење на земјени вади со машина Yanmar .
На 28.03 и 29.03.2022 продолжено е со чистење на вади во КО.Грдовци во мв.Стришко.
Рачно чистење на земјени канали во мв.Чука, КО.Грдовци.

 

 

Градежната машина Sunward континуирано работеше на чистење на речното корито на река Осојница.
Чистење на вади и јазеви во КО.Виница во мв.Надба.
Чистење на Чаталски јаз и Седевец.
Чистење на корито на Градечка река од наноси и отпад.

 

 Местење на каналетки во КО.Виница кои беа оштетени од поплавите

1011

Со машина багер Sunward во КО.Прибачево се продолжи е со копање на земјени вади и при тоа се ископани околу 2км.

1213

Во КО.Оризари продолжено е со рачно чистење на каналетки од нанос и вегетација

14

 

   

Користиме колачиња (cookies)
Ние користиме колачиња на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.